23 juni 2022
20:00

Polcirkeln/Svanstein FF

Referat: Ohtana/Pajala FF - Polcirkeln/Svanstein FF

På Skolvallen vinner Ohtana/Pajala Tornedalsderbyt mot Pol/Svanstein med 2-0 (2-0)
Första halvlek inleds bra av OPFF och redan i den 4:e minuten är ett inlägg från Dennis Mäki nära att överrumpla målvakten. I den 10:e minuten kommer första målet när Johannes Ylipää slår ett långt inlägg till Anders Gramner som nickar in bollen till hemmaledning 1-0. Strax efter har Dennis Mäki ett vasst skott där Olle Sundqvist Westerberg gör en fin parad. I den 15:e minuten kommer Liam Alldén fram på högerkanten där inlägget går över mittförsvaret till en löpande Melvin Rosén som med vänstern trycker upp bollen i nättaket till 2-0. PSFF repar dock mod och Hector Garcias frispark tvingar Felle att sträcka ut ordentligt för att freda målet. Danne Mäki har sedan ett bra skott som dock går över ribban och Melvin är nära ett andra mål men nicken går utanför. Halvlekens sista chans har PSFF när Albin Larsson i slutminuten skjuter ett markskott som Felle återigen får tänja ut alla 205 centimetrarna för att klara skottet. 2-0 blir paussiffrorna vilket speglar halvleken.

Andra halvlek kommer PSFF ut starkare och försöker ta ett grepp om spelet men i den 50:e minuten kommer OP i en fin kontring där Dennis Mäki frispelas men tyvärr går skottet klart utanför. Pol/Svanstein har sedan i mitten av halvleken ett farligt närskott men denna kväll är Felix Pekkari på spelhumör och klarar skottet via en fotparad. Slutkvarten blir utan riktigt bra chanser för något av lagen, utan 2-0 står sig till slutsignalen. Sett över hela matchen är segern för Ohtana/Pajala motiverad även om PSFF var värda ett mål. Matchen hade stundtals derbystämning med tuffa närkamper och smågrinigt mot både domare och motspelare. I ett bra spelande försvar går plussen till Felle i målet och Kotten Ylipää. På mittfältet var det ett hårt arbete som gällde och plusset går till Danne Mäki. Offensivt vann Adam Zingmark det mesta i luften och var den främste i offensiven. Johannes Pekkari gjorde årsdebut med mersmak. I Pol/Svanstein går plussen till försvarets Emil Rautila, mittfältaren David Vähäkangas och forwarden Albin Larsson. Domaren Samuel Nilsson Marttala gör ingen toppinsats men får ändå ett godkänt betyg.
Hörnor: 7-4 Gula kort: 3-1